BENVINGUTS A CASA PASQUAL

Gran pack de 6 propietats a la venta (juntes o per separat). La casa rural del poble (331m²), l’hort (665m²) i 4 parceles agrícoles (279.529m²). Una de les terres (4421m²) prodria esdevenir en terreny edificable ja que es troba dins la ratio del suministre elèctric, d´aigües i de linea telefonica. La casa està feta de pedra i a la planta baixa es troba el taller amb un depòsit de 1000 litres de gasoil per la calefacció, una rentadora i safreig, un forn de pedra (en ús decoratiu) i un pou, que fou excavat com una font extra de suministre d’aigua quan la casa funcionava com a fleca. A la segona planta trobem la cuina, una habitació doble, la sala menjador amb llar de foc, bany complet i terrassa solejada (15m²) amb barbacoa. A la tercera planta hI ha dos dormitoris, un doble i l’altre amb dos llits individuals, bany complet, i un acollidor despatx ideal amb un petit balcó. A la última planta trobem una suite amb llar de foc, sofa i llit doble i amb un solarium (20m²) amb increíbles vistes al Montsec.

Història

Els pilars base de la casa son d´aproximadament l´any 800 D.C., que va ser quan es va erigir el poble. Ha tingut diferents usos al llarg del temps, primer era l´hospital del poble i després es va convertir en la panaderia, i segurament altres. Tota la información sobre la història de la casa, el poble i les terres està ben documentada i clasificada a les arques de l´ajuntament de Camarassa. Després, el 21/01/1998 la casa va ser adquirida i numerosos treballs, noves instalacions y reformes s´han dut a terme desde llavors.

Situació i Orientació

La façana que dóna al carrer està orientada cap a l´oest, al sud a través de les terrasses (Vistes del bosc i de la montanya) i al nord hi trobem la Serra del Montsec. La casa està situada a uns 700 metres sobre el nivel del mar, al igual que la major part de les terres. Les hectàrees restants de la parcela 20 estan situades a uns 650 metres, respectivament. La casa, el jardí i la parcela edificable es troben al poble de La Règola mentres que la resta de les terres està a 900 metres de distància. La orientación Sud de la Vall d´Àger fa que aquesta tingui sol durant tot el día; que es lleva d´hora pel matí per l´Est i s´amaga tard per l´Oest (Ideal per a qualsevold tipus de cultiu d´hortalissa i per la instalación de panels solars).

Calefacció

Hi ha radiadors a totes les habitacions a excepció de la suite, que té una estufa salamandra. També hi ha una llar de foc al saló i una altra a la cuïna (que s´utilitzava per cuinar).

Accessos

Hi ha un accès molt fàcil desde la carretera nacional C-12, tant a la casa com a l´hort (2 minuts) i a les terres (3 minuts). Hi ha també pistes i camins a través de tota la finca.

Aparcament

Sempre hi ha aparcament disponible a la plaça major del poble, a 20 metres de la casa.

Proximitats

A escasos 3 quilòmetresi hi trobem Àger, que ofereix tots els serveis, comerços i instalacions necesàries; supermercats, gasolineres, restaurants, hostals, hotels, piscina municipal, camping, residència d´avis, centre sanitari, escola, casa de colònies, parc de bombers, museu històric, etc.

L´Hort

L´hort té 665 m² i es troba a la entrada del poble. Es un espai encantador per a la agricultura domèstica com a enciams, cebes, patates, tomaquets i similars. També es un lloc ideal per a les gallinas i conills. Está ben conectat amb el sistema de regadiu dels horts del poble.

Eco-Xarxa Europea Natura 2000

La major part de les terres es molt valiosa ja que es considerada patrimoni de la humanitat per la UNESCO, degut a les moltes espècies d´aus que aniden a la zona i per moltres altres que volen per sobre durant èpoques migratòries. Per tant això fa de la Vall un paisatje reconegut pel seu interès ornitològic. Tres de les quatre parceles de terreny es troben dins de la xarxa Natura 2000, amb un total de 275.108 m² de terreny fèrtil i bosc.

Terreny a La Règola

La parcela de La Règola té 4.421 m² i pot ser convertida en terreny edificable ja que hi arriba electricitat, aigua, clavegueram i linea telefònica.

H2O

La major part de les terres está delimitada pel riu Fred. Hi ha també un vell circuit que s´utilitzaba per canalitzar els regs dels camps. A pesar de que casi ha desaparegut degut al seu desús a través dels anys, totes les terres conserven el dret a ser regades. Estudis hidrològics realitzats a la zona mostren que hi ha aigua a tan sols 25 metres de profunditat. Això fa que la excavació d´un pou per obtenir aigua sigui molt viable. També hi ha varies fonts naturals d´aigua a totes les parceles que aumenten de tamany durant els dies de pluja. Per tant es molt recomanable fer un estudi de la retenció d´aigües i ficar petites preses a aquests circuits naturals per tal d´emmagatzemar l´aigua durant les temporades de pluja. Altres investigacions més específiques han demostrat que un dels rius europeus sense explotar més grans d´Europa passa per sota de les terres.

Clima

Les temperatures son altes a l’estiu (però baixen considerablemente durant les nits degut a les corrents tèrmiques que bufen a través del Congost de Mont-Rebei) i els hiverns moderats. Degut en part a la roca calcàrea i als sediments que estan a sota de la Serra del Montsec. De fet a La Règola es poden trobar les famoses sorres submarials; uns tallants de diferents estrats de sòl d´alt interés geològic. Per tant l´agricultura de secà predomina a la Vall.

Construccions a les terres

Hi ha vàries construccions antigues a les terres que van ser utilitzades pel meu avi i que serveixen de magatzem per tractors i altres vehícles i eines per treballar la terra i també de refugi, Encara que solamente queda mig metre de pedra de les parets originals, aquestes masies podríen ser reconstruides seguint la llei actual. També val la pena mencionar que existeixen cabanes amagades per la finca que servien de refugi als bandolers durant la Guerra Civil. També es permeteix la construcció de mes cases de camp, peró aquestes han de ser declarades com a granja, magatzem o masia i mai com a primera residència.

Geografia

Les propietats es troben a la Serra del Montsec. El nom deriva del Montsec Sectus Amèrica, qie fa referència a les seves formacions rocoses característiques. Es divideix en tres macissos principals per 3 dels Rius més importants de Catalunya; el massís oriental , el Montsec de Rubies, está separat pel riu Segre a l´Est i el Noguera Pallaresa pel mig, i a l´oest amb la Noguera Robagorçana dividint el massís central, el Montsec d´Ares, desde l´Oest el Montsec d´Estall, a Aragó. Dos congostos, Terradets i Mont-Rebei, o Bonremei, s´han obert per l´acció dels rius i els moviments tectònics. El pic més alt, Santalís, al massís central, es troba a 1678 metres, amb vistes d´Àger i les esplanades de Lleida al Sud i els Pirineus al Nord. La cara Sud es una gran paret amb un pas excavat a uns 70 metres sobre el riu. I la pard Nord, encara que no tan abrupta, está a uns 1000 metres sobe la Conca de Tremp. La Serra del Montsec es compon d´una sèrie de serres calcàrees. Va d´Est a Oest i té uns 40 km de llarg i 186,96 km² de superfície. La formació del Montsec es remonta a quan els sediments del mar cretàcic van ser depositats a varis milers de metres de profunditat, i en part coberts pel mar Eocè, que va tornar a plantejar el plegament Pirenàic. Els fòssils de la era Mesozoica son relativamente fàcils de trobar, i a Vilanova de Meià, els depòsits son dels més importants del món.

Fauna i Flora

Aquí, es possible trobar un número d´espècies relativament extranyes, incluint el gall fer. Les espècies més representatives son el trencalòs (Gypaetus barbatus), el voltor comú (Gyps fulvus) i l´aufrany (Neophron percnopterus), L´Àguila reial, el mussòl reial i el falcó peregrí també ronden per la zona. Les espècies de mamífers més nombroses que es troben en aquesta zona son el gat montés (Felix sylvestris), el teixó (Meles Meles), la guineu (Vulpes vulpes) i el porc senglà (Sus escrofa). L´Isard pirinenc (Rupricapra pyrenaica) també es un visitant ocasional de la zona. Es posible obtindre una visió més propera de les aus de la zona visitant “La Casa dels Voltors”, dos cambres situades en les seves árees d´alimentació i iniciació, un lloc on aquestes aus, els habitants d´aquets paratges de la regió, es poden observar fent la seva vida diària. La vegetación predominant es el matoll, que alberga una gran varietat de plantes aromàtiques mediterrànees. També hi ha molts altres tipus d´arbres que es troben a les terres, com l´avellaner o matolls i flors com l´Equisetum arvense o la rosa silvestre. Les hectàrees de bosc estan formades per xops, oliveres, roures i alzines. Aquest últim es va introduir ampliamente en el passat per fer grans produccions de carbó. També podem trobar tòfones, molt valorades dins del mercat culinari degut a la seva esassetat.. Aquestes ademés també poden ser cultivades. Hi ha diferents treballs portats a terme per l´Ajuntament de la localitat amb la finalitat de millorar els boscos de la Vall de manera que siguin més sostenibles i homogenis.

Activitats

La Vall ofereix un gran espai recreatiu per tot tipus d´esports i activitats. Es el lloc ideal per disfrutar dels seus paissatges i meravelles i explorar les moltes possibilitats que ofereix; desde agradables passejades per la bora de les boniques platges dels dos llacs que composen la Vall, Camarassa i Canyelles (A dos kilòmetres de la casa i son un lloc idílic per passar el dia, reposar a l´ombra dels arbres, o disfrutar d´un bany refrescant), anar a cavall, o montar en bicicleta de montanya. Hi ha molts esports aquàtics que també es practiquen en aquests llacs; desde Kayak o piragüisme a Surf o Kite-Surf. També es pot llogar un quad o practicar el tir amb arc o el paintball. A la Vall s´han descobert fins ara al voltant de 180 coves i cavernes. Es per això que la espeleologia es converteix en una activitat molt recomanable i demandada. Es pot llogar material en moltes empreses d´aventura d´Àger. Mirant cap al Nord desde la casa i les terres hi trobem el magnífic Congost de Mont-Rebei, que ofereix una gran excursió i experiència en canoa a través de les seves impresionants parets de 500 metres, que separen Catalunya d´Aragó.. Encara que el Congost de Mont-Rebei també ofereix un espai molt conegut pels amants de l´escalada, existeixen grans parets per a la pràtica d´aquest esport a tot arreu al voltant. També hi ha moltes escoles d´aladelta i parapent a Àger ja que les montannyes que envolten la zona ofereixen una de les millors ubicacions per la seva pràctica a tot el món. La calitat del cel del Montsec ha impulsat recentment la creació del Parc Astronòmic del Montsec (Observatori Astronòmic) aprop d´Àger. L´observatori ofereix als visitants l´opotunitat de descubrir més sobre el cel, la natura i la història de la Vall. La Règola està també a una hora de distància de les estacions d´esquí de Port-Ainé i Superspot. I a dos hores en cotxe cap al nord, als alts Pirineus, es pot obtar per una emocionant excursión a través dels magnifics camins del Parc Nacional d´Aigües Tortes i Sant Maurici o visitar la sobrecollidora fauna i flora del Parc Nacional de Cavallers. També hi ha un important museu paleontològic a Isona a pocs quilòmetres de distància, que desperta l´interés de molts turistes amb les famoses petjades de dinosaures fossilitzades. La Vall en si mateixa es també una zona que conté importants restes paleontològiques, que inclouen jaciments com la Cantera de Meià i Cabroa. Com a patrimoni històric cal destacar l´encantador poble romànic de Sant Alís, el Santuari de Colobó, el Santuari de Pedra, la Torre de Cas i el Pla de les Bruixes, entre d´altres. Els paratges per visitar i les seves posibilitats son infinites. Per tant, la Vall representa un gran atractiu turístic durant tot l ´any.

La història de la Vall

La Vall també es considera un lloc important degut a la seva riquesa històrica; incontables batalles èpiques entre l´Islam i els Crisitans van tenir lloc durant el període de la Reconquesta, que compon gran part de la història de la Vall i la seva gent. També es un lloc recordat per les intrèpides aventures del Duc Mir de Tost. La Basílica d´Àger, d´estil romànic, també es considera patromoni de la humanitat. I la casa del conquistador de California (que va donar el nóm d´Àger a una regió de California) encara es conserva i es recordada amb una placa conmemorativa. Entre les moltes tradicions i festes locals hi trobem la part més representativa de la Vall d´Àger; el seu menjar i les seves receptes culinàries i secrets, que han passat de pares a fills a través d´incontables generacions.

Producció a les terres i economia local

Les principals activitats son l´agricultura (principalment el cultiu de cebada i ametlles) i el turisme. La majoria de planificadors locals estan impulsant el desenvolupament turñísitc de la regió. Es per això que Casa Pasqual podria convertir-se en una gran casa rural per allotjar als milers de turistes que visiten la zona cada any. Però també hi ha grans possibilitats per l´agricultura (tarongers, llimoners, etc.) per la permacultura i la producció de mel. Aquesta última s´ha de tenir en compte ja que la flora de les terres es ideal per la instalació i proliferació de colmenes, degut a la riquesa d´espècies de flors que creixen a la finca. A més a més, donat que les terres son considerades patromini de la humanitat per la UNESCO, existeixen diferents subsidis substancials per al desenvolupament apícola a nivell Europeu a l´abast de qualsevol peitit emprenedor. A més, la existència de les avelles enriqueix la flora de les terres ja que aquestes serveixen com a polinitzadors i esparcidors de llavors naturals, garantitzant així la sostenibilitat de la zona. Paral•lelament vindria la producció de plantes medicinals i aromàtiques, una altra gran demandada solució a la nostra industria avui dia. La Vall també ha produït grans quantitats de vi i oli d´oliva en els darrers anys, abans de l´arribada de la plaga de la Filoxera. Però encara hi ha algunes vinyes i oliveres silvestres que han començat a recuperar-se i es preveu que la Vall d´Àger aviat albergarà una gran cultura de vi i es convertirà en el paradís del raïm que un cop va ser. La producció de vi i oli d´oliva i/o girasol es molt rentable.

Les propietats ofereixen la ubicació ideal i estil de vida per aquells amants dels boscos i montanyes que busquen un espai retirat a la natura realitzant una activitat rural. A més, la casa i les terres també ofereixen una gran amplitud pels negocis. Les possibilitats son infinites i es basen principalmente en un bon ull i en una petita inversió inicial.

Tots els títols de propietat estan en ordre i totes les tases pagades al dia.